OVER ONS

Barry en Pike, de eigenaren van Café De Pompier

Barry en Pike

Herman Gerritsen, de vader van Barry, is eind 1986 het cafeetje begonnen. Na 5 jaar heeft Alex Griffioen het stokje van Herman overgenomen, waarna wij het café op 1 januari 2002 weer hebben overgenomen van Alex. Wij zijn dus de derde uitbaters van het café. Sinds eind 2011 zijn we niet alleen de uitbaters maar ook de eigenaren van Café De Pompier. In 2001 werkte Barry als maatschappelijk werkster voor jeugdzorg in Rotterdam en Pike verkocht heftrucks voor Lisman Vorkheftrucks in IJsselstein. Totaal iets anders dan horeca, maar het blijkt een goede basis, want we draaien nu alweer heel wat jaren mee. Sinds de opening is er veel veranderd bij de Pompier, maar ons karakter van bruin café is gelukkig altijd gebleven.


Herman, de founding father van Café De Pompier
Café De Pompier aan de Groenendaal in Woerden

Het ontstaan

Op 26 december 1986 werd Café De Pompier officieel geopend. Herman Gerritsen, de vader van Barry (zie foto), is de oprichter van Café de Pompier. Het oorspronkelijke pandje is gebouwd door de Fransen in 1672. Het is een standaard gebouw dat de Fransen altijd naast een wapenarsenaal bouwden om blusmateriaal op te slaan. Het Franse woord voor brandweer is pompier (spreek uit als pompjee) vandaar onze naam, gekozen en bedacht door Barry en haar zussen; Café de Pompier, Café van de Brandweer. Nadat de Fransen uit Woerden waren verjaagd is het pandje eigendom geworden van de gemeente en heeft het jaren als opslagschuurtje met een openbaar toilet gediend. Eind 2011 is onze serre gerealiseerd en heeft de Pompier haar huidige vorm gekregen.


Café De Pompier, een café voor aardige mensen!

Bedrijfsformule

De bedrijfsformule van Café de Pompier kan je ophangen aan dit bordje dat boven de bar is bevestigd. Hier staat dat wij een café voor aardige mensen zijn en dat is ook wat we willen uitstralen. “Aardige mensen zijn gezellig en houden rekening met elkaar.”

gluren_small